Regio Roofs Oktober 2014 Noord Brabant en Limburg

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestand

 

Roofs regionaal

Ad van Diessen Dakbedekkingen bestaat 30 jaar

Op 1 september 2014 was het 30 jaar gelden dat Ad van Diessen in Valkenswaard zijn dakdekkerbedrijf oprichtte. In die periode is het bedrijf uitgegroeid tot een gerenommeerde partij met een aantal aansprekende referentieprojecten.

De economische omstandigheden waren niet heel best toen Ad van Diessen in 1984 besloot zijn eigen bedrijf op te zetten. “Maar ik was vastbesloten om er een succes van te maken,” aldus Van Diessen. “Ik begon als eenmanszaak aan de Broekweg in Veldhoven. Twee garages en een extra opslagruimte in het huis van mijn ouders vormden het magazijn. De administratie deed ik in de woonkamer. De eerste jaren waren wel zwaar, maar na verloop van tijd steeg het aantal kleine en grote opdrachten.”

Vakmanschap en betrouwbaarheid

Hoe kwam dat? Van Diessen: “De economie trok aan, en ook was het belangrijk dat voorop bleef staan dat ik mijn klant vakbekwaam en servicegericht bleef bedienen. Dat heeft er naar mijn mening toe geleid dat ik al snel extra personeel in dienst moest nemen. Het bedrijf vestigde zich aan de Kruisstraat in Zeelst (gemeente Veldhoven). Op deze locatie werden alle bedrijfsactiviteiten geconcentreerd op dezelfde locatie en was er bovendien ruimte voor verdere groei.’

Momenteel heeft het bedrijf 25 mensen in dienst. Het is sinds december 2007 gevestigd in een nieuw gebouwde locatie aan de Dragonder in Valkenswaard. “We werken vanuit dit pand met een leuk team aan kwalitatief goede daken,” aldus Van Diessen. “Tegenwoordig zit de economie ook tegen maar we hebben ook tijdens de afgelopen jaren een stabiele koers kunnen varen. Ik ben ervan overtuigd dat dit te maken heeft met onze klantgerichtheid. Het maakt ons niet uit of het een grote of een kleine klant is, elke kant is belangrijk en verdient onze aandacht. Tevens zijn wij al diverse jaren de huisdakdekker van ASML en Unilever in Oss.”

“We hebben heel grote projecten uitgevoerd zoals bijvoorbeeld de vestigingen van IKEA in Eindhoven en Heerlen. In al die jaren hebben wij ons ervoor ingezet een betrouwbare partner te zijn voor onze klant en degelijk werk te leveren. Daar hoort ook de betrouwbaarheid van betalingen bij, zeker in deze tijd geen onbelangrijk punt. Wij zijn Graydon gecertificeerd, wat aangeeft dat we een financieel gezond bedrijf zijn en onze financiële verplichtingen altijd netjes nakomen.”

Zoals de meeste dakdekkerbedrijven werkt Ad van Diessen Dakbedekkingen regelmatig met tijdelijke krachten. “Vooral op de grotere projecten is het vaak nodig extra mankracht in te schakelen. Wij werken wel veel met dezelfde zzp’ers om de kwaliteit van het werk te kunnen blijven waarborgen. Ook in dit geval is het belangrijk dat we onze facturen netjes betalen, zo blijven onze tijdelijke krachten graag voor ons werken.”

Jubileum

De hoofdactiviteit van het bedrijf is altijd het waterdicht maken van platte daken (in bitumen en kunststof) gebleven. Het bedrijf is trouw verwerker van de Polygum materialen. Verder maakt men zink- en loodwerken, eventueel voorbereid in de eigen zinkwerkplaats. De referentielijst bevat een gevarieerde lijst projecten, van groot tot klein, van traditioneel tot duurzaam. Zo tekende het bedrijf bijvoorbeeld voor de distributiecentra van Lidl in zowel Heerenveen als in Londen. Aansprekend is ook de uitvoer van Sligro Vlissingen en AFB Oss.

Het 30-jarig jubileum is wat minder groots gevierd dan vijf jaar geleden het 25-jarig jubileum. “Vijf jaar geleden hebben we een groot feest gegeven voor onze collega’s, klanten en relaties. Zoiets doe je niet elke vijf jaar. We hebben het natuurlijk wel intern gevierd met taart en een versierd kantoor. Inmiddels zijn we alweer overgegaan op de orde van de dag. Op naar het volgende jubileum!”

MET FOTO’S

 

SBD organiseert Regio platformbijeenkomsten voor dakbedekkingsbedrijven

Tussen 2005 en 2010 organiseerde SBD jaarlijks een aantal regionale platformbijeenkomsten. Door een andere benadering waarbij men meer zelf de individuele bedrijven bezochten, zijn deze bijeenkomsten tijdelijk opgeschort. Sinds 2010 is er echter veel gebeurd. Er zijn nieuwe wettelijke regels en brancheafspraken en nieuwe technieken en oplossingen voor de aanpak van risico’s bij het veilig werken op platte daken. Daarnaast verzorgt SBD het projectmanagement van het sectorplan BIKUDAK 2014-2016.

SBD organiseert daarom in de periode 16 september-16 oktober 2014 wederom regiobijeenkomsten. Deze tien bijeenkomsten zijn gekoppeld aan een informatietoer gericht op opdrachtgevers, gebouweigenaren en aannemers Bouw & Infra.

Uit de rapportages van de arbovoorlichters en die van de Inspectie SZW blijkt dat de meeste bedrijven en dakdekkers redelijk bekend zijn met de regelgeving over met name val-, brandgevaar en fysieke belasting. Nieuw is de aandacht voor aanpak kwartsstof en veilig hijsen. Het goed naleven van regels blijft echter een probleem. Een ander terugkerend thema is de opstelling van opdrachtgevers en het omgaan met onderaannemers en ZZP’ers. In de regiobijeenkomsten worden deze onderwerpen extra belicht.   

Verder worden – aan de hand van concrete voorbeelden – met de aanwezigen de samenwerking tussen opdrachtgevers/bedrijven/ZZP’ers en eigen medewerkers als het ware nagespeeld. Tenslotte staat men stil bij een aantal praktijkvoorbeelden waarbij dakdekkers, middels het project ‘Topvorm’, langer duurzaam inzetbaar blijven. Alle informatie op de regiobijeenkomsten is gebaseerd op bestaande praktijksituaties en onderbouwd met deskundige inbreng van Arbouw/TNO/EIB en de onlangs door Inspectie SZW positief getoetste Arbocatalogus Platte daken.

Data en locaties:

di. 7-10 Bouw & Infraopleidingen Regio Helmond, Goorsedijk 6, 5731 PC Mierlo
do. 9-10 Bouwmensen Limburg-Zuid, Stationstraat 7, 6361 BH Nuth


Nieuwe serie BouwLokalen

SBRCURnet organiseert van 4 t/m 26 november de BouwLokalen 'Kansen pakken: ontzorg uw klanten in de bouw'. De bouw is van oudsher een probleemoplossende en dienstverlenende sector. Juist in deze tijd van schaarse opdrachten onderscheiden zich vooral de partijen die denken in totaalaanbiedingen en service voor de klanten. Dat is waar de behoeftes van opdrachtgevers en gebruikers (blijven) liggen. Kortom: hoe kunt u hen, samen met uw partners, ontzorgen tijdens het project en daarna?
De aanvankelijke bouwprijs is daarbij minder relevant en er wordt gekeken naar de echte kosten; de uiteindelijke levensduurkosten. Denk hierbij aan onderhoudskosten en het up-to-date houden van installatiecontracten. Door op een andere manier te kijken naar de financiële haalbaarheid van een project, komen voor de bouwopgave nieuwe mogelijkheden in beeld.

Dat biedt kansen. Ontzorgen van de klant en het garanderen van prestaties zijn twee belangrijke aspecten. Dat kunt u niet alleen, maar wel samen met uw partners. De integratie van de kennis en kunde van de verschillende disciplines – zoals ontwerpen, bouwen, installeren, beheren – is daarbij van groot belang om zo tot een maximale meerwaarde voor uw klant te komen. Maar hoe pakt u dat aan?

Vooruitstrevende praktijksprekers vanuit de opdrachtgevende en –nemende kant vertellen u vanuit hun ervaringen wat er bij ontzorgend bouwen komt kijken, en geven praktische handreikingen. Sprekers zijn o.a.:
• GrootOnderhoud 2.1 met hun spraakmakend renovatieproject Willemskwartier Nijmegen
• BouwZakenNederland met hun service- en onderhoudsdienstverlening
• Talen Vastgoedonderhoud & De Verduurzamers

De volgende onderwerpen komen aan bod:

• Wat vragen opdrachtgevers en gebruikers werkelijk en hoe kunnen aanbieders kansen pakken door hun dromen waar te maken?
• Hoe ontstaat een win-win situatie door gebruik te maken van elkaars kennis en kunde?
• Hoe ga je met elkaar aan het werk; welke vaardigheden en competenties zijn nodig?
Data en locaties:
• 12 november – Nuth
• 26 november – Veldhoven


Dak op Bolwerk Sint-Jan Den Bosch
Aannemer Laudy heeft begin september 2014 het dak gestort van het nieuwe informatiecentrum Bolwerk Sint-Jan aan de Sint-Janssingel in Den Bosch. Op de nieuwe dakconstructie is daarna een daktuin aangebracht.
In het nieuwe informatiecentrum zouden VVV en Kring Vrienden onderdak kunnen krijgen en toeristen die via het NS-station Den Bosch inlopen wegwijs kunnen maken naar toeristische trekpleisters in de stad. Het niformatiecentrum zelf biedt gelegenheid om de vestingwerken te tonen. Er moet ook een horecafunctie inkomen.

BRON: Brabants Dagblad

 

COMBI Vakdagen 2014

Van 4 t/m 6 november 2014 staat Evenementenhal Venray in het teken van COMBI Vakdagen. Hiermee presenteert Evenementenhal Venray een combinatie van vier vakbeurzen die gezamenlijk de totale bouwkolom bereiken; Monument, Bouw Compleet,  Installatie Vakbeurs en Energie & Besparing. De combineerde vakbeurzen bieden een meerdaagse expositie, waarbij inspiratie, innovatie en netwerken binnen de bouw en installatietechniek centraal staan. Er wordt een breed netwerkplatform geboden waar professionals uit de verschillende branches elkaar ontmoeten, producten worden getoond en kennis en informatie wordt uitgewisseld.

Tijdens de COMBI Vakdagen vinden diverse lezingen en kennissessies plaats. Tal van sprekers komen aan het woord en gaan nader in op de belangrijkste ontwikkelingen binnen de bouw en installatietechniek, te denken aan thema’s als energiebesparing en ketensamenwerking.

 

Bout valt uit dak, Eindhovens zwembad dicht

Het golfslagblad van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep in Eindhoven is vrijdag 19 september 2014 gesloten omdat een metalen bout uit de glazen dakconstructie was gevallen. De bout werd 's ochtends ontdekt voor de komst van de bezoekers. De vondst is aanleiding om de diverse constructies van het zwembad grondig te inspecteren. De inspectie gaat dagen duren en bezoekers worden dan niet toegelaten, laat de gemeente weten. Het Pieter van den Hoogenband-zwemstadion en overige baden blijven wel geopend.

BRON: Reformatorisch Dagblad


Vandalen gooien dakpannen van school stuk
De politie is een onderzoek naar een feit van vandalisme in de Pieter Vanhoudstraat in Koersel gestart. Maandag ontdekte de directrice dat er allerlei vernielingen waren gebeurd. Zo werden dakpannen naar beneden gegooid, een hekwerk geplooid en hingen de turnzakken in de bomen. De feiten gebeurden vermoedelijk in het weekend van 13-14 september 2014.

BRON: Het Belang van LimburgDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam