Bouw factureert elektronisch via Digipoort

Afbeelding bij nieuwsbericht
 
 
 
 

Deze week hebben Strukton Civiel en KWS Infra (onderdeel van VolkerWessels) hun eerste facturen elektronisch verzonden naar Rijkswaterstaat (RWS). De facturen zijn verzonden via het platform van Z factuur naar de Digipoort, het elektronische postkantoor van de overheid.

De overheid stimuleert het elektronisch factureren. De doelstelling van de overheid is om in 2014 80% van alle inkomende facturen elektronisch te ontvangen en te verwerken. De Bouw en Infra zijn goed voor het verzenden van ruim 16% van alle facturen die bij de overheid binnenkomen.

De Rijksoverheid is blij met het initiatief van Z factuur, de brancheoplossing voor elektronisch factureren in de Bouw & Installatiesector, om een koppeling te realiseren met de Digipoort. Dit is veel efficiënter dan alle leveranciers individueel te laten koppelen met de Digipoort.

Binnen de bouwsector worden jaarlijks minimaal 18 miljoen facturen verstuurd. De kosten van verzending, ontvangen én verwerking van een papieren factuur bedragen circa 25 euro (per factuur). Voor een elektronische factuur is dit ongeveer 8 euro. Gezien de enorme hoeveelheid in- en uitgaande facturen van bouwondernemers, levert dit op jaarbasis een aanzienlijke besparing op in tijd en geld.

 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam