Roofs 2012-09-29 Internationale beurs voor zonne-energie

Van 23-26 oktober 2012 vindt in Düsseldorf de vakbeurs glasstec plaats, de vakbeurs voor de glasindustrie. De beurs solarpeq voor de branche voor zonne-energie is hieraan gekoppeld.

De komende editie van de tweejaarlijkse vakbeurs glasstec zal de 22ste zijn. De beurs richt zich o.a. op de productie en toepassing van glas in de bouw en is als zodanig vooral interessant voor architecten. Tijdens de vorige editie in 2010 werd de beurs bezocht door 44.298 bezoekers uit 86 landen. Er waren 1274 exposanten aanwezig uit 52 landen.

Tijdens een persbijeenkomst in Restaurant de Kas in Amsterdam maakte de organisatie de plannen voor de komende editie bekend. Daarbij maakt men ook gebruik van moderne technieken; zo biedt men een app waarmee bezoekers relevante exposanten kunnen zoeken en bevat de website een Trend Compass. Hiermee zal de bezoeker aan de hand van de ingevoerde gegevens een innovatieroute uitgestippeld krijgen. Ook is er bijvoorbeeld een tentoonstelling, gecoördineerd door de universiteit van Stuttgart, waarbij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van glastoepassingen in de bouw worden getoond.

Voor de architect zijn met name de woensdag en de donderdag interessant. Op woensdag 24 oktober wordt het Architectuurcongres georganiseerd, met als thema ‘Inzichten en perspectieven’. Onder de sprekers bevinden zich bekende architecten zoals Thomas Auer (Transsolar), Kai-Uwe Bergmann (BIG) en Brendan Macfarlane (Jacob + Macfarlane). Op donderdag 25 oktober vindt het symposium voor architecten plaats waar de laatste ontwikkelingen op het gebied van glastoepassingen zullen worden besproken.

solarpeq

De beurs voor zonne-energie solarpeq vindt plaats in hal 11 en is daarmee in glasstec geïntegreerd. Het zal de tweede keer zijn dat de beurs voor zonne-energie op deze manier tegelijk met glasstec wordt georganiseerd. Het doel van de uitwisseling van beide branches is volgens de organisatie ervoor te zorgen dat de glasindustrie nieuwe afzetmogelijkheden gaat ontdekken, en dat de solarindustrie in de wedloop om rendement en kostenbesparing nieuwe impulsen krijgt. 

Dit is ook het doel van de conferentie ‘Solar meets glass’, die op 22 oktober, de dag vóór aanvang van de beurs, zal worden georganiseerd. Het thema van deze conferentie zal zijn  ‘Solare productietechnieken in de schijnwerpers’. De conferentie wordt gezamenlijk door Messe Düsseldorf en Solarpraxis AG georganiseerd.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestandDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam