De DakAkker in Rotterdam, één van de grootste dakakkers in Europa

Afbeelding bij nieuwsbericht
 
 
 
 

 

14 november 2019

De eerste aflevering  van  een serie over het creatief en innovatief gebruik van  daken in steden staat hier online. Rotterdam is voorloper op  het gebied van het veranderen van grijze daken in  nuttige, groene, creatieve daken waar het stadsleven prettiger, groener en duurzamer wordt.

 

Esther Wienese neemt ons op een bezoek aan een heuse akker  op het dak van een gebouw.: De Dak Akker.. er worden groenten en bloemen  geteeld op een hoog dak in het centrum .. het terras van een heerlijke Bistro kijkt uit over de tuin. Als dit geen innovatie is hoe we de ruimte in een stad kunnen benutten?


Jaarlijks trekken wereldwijd miljoenen mensen naar de stad.Steden worden daardoor steeds voller, viezer, warmer en minder groen.De oplossing voor een gezonde en leefbare stad dichtbij: op het dak!
Op daken kun je wonen, werken, sporten, spelen, eten, drinken, groente verbouwen, energie opwekken en regenwater opvangen. Rotterdam is koploper in het benutten van daken. Rotterdam heeft de meeste platte daken van Nederland: 18,5 miljoen vierkante meter. Deze daken kunnen worden benut om de bevolkingsgroei, klimaatverandering en energietransitie op te vangen.


De daken zijn van de gemeente, particulieren, vve’s, woningcorporaties en bedrijven. Dat betekent dat alle dakeigenaren kunnen meebouwen van een gezonde, leefbare stad. Daken benutten voor is goed voor ieders persoonlijk leven, goed voor steden en goed voor onze planeet.


Presentatie     Esther Wienese, DakenDiva
Concept ©     Esther Wienese en Astrid Zevenbergen
Film en montage    Caspar Daniël Diederik, Storytravelers 

 

Met dank aan

Wouter Bauman, Rotterdams Milieucentrum
Rooftop restaurant Op Het Dak

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam